פונדקאות – כנגד כל הסיכויים

על פניו, התמונה המשפחתית של בני הזוג מיכל ודני (שמות בדויים) נראית "רגילה" לחלוטין – ארבעה נפשות, גרים באזור השרון, עם ילד מתוק בן שבע וחצי וקטנטונת בת שנה וארבעה חודשים. אך כשמכירים את סיפורם הייחודי מקרוב,מגלים שעל אף כל הקשיים וכנגד כל הסיכויים – הפכו מיכל ודני להורים גאים. מיכל נושאת מחלה מאד קשה ממנה נפטר אחיה לפני מספר שנים – מחלת ניוון השרירים "בקר". המשמעות היא שקיימים קשיים וסיבוכים מבחינת פריון, היא החלה טיפולי הפריה אשר הופסקו והזוג החליט שהם הולכים על תהליך של אימוץ. כך אימצו את ילדם הראשון, כאשר היה רק בן שנה וחצי. "חלפו השנים והחלטנו שאנחנו רוצים להכניס עוד ילד לתא המשפחתי. היה לנו חשוב לאמץ גם הפעם פעוט, אבל לא הצלחנו למצוא ילד בגיל כזה. בחרנו ללכת על האופציה של פונדקאות בחו"ל, והמליצו לנו על דימה מחברת 'הזכות להורות'", מספרת מיכל.

עוברים את תהליך הפונדקאות – בליווי צמוד

מיכל מתוודה שכבר מהרגע הראשון היו לה המון שאלות לדימה, אך הוא היה סבלני והכימיה הייתה טובה – התהליך התחיל לרוץ. "דימה היה מאד פתוח איתנו. אני מסוג האנשים שצריכים לדעת הכל, והוא זרם עם זה ובאמת נתן לנו את האינפורמציה שצריך. לקחנו רופא שילווה אותנו את התהליך כדי להבין מה דברים אומרים 'מאחורי הקלעים' ובאמת זה מאד עזר, במקביל לדיווח המפורט שקיבלנו מדימה הרופא ידע לכוון אותנו מה לשאול ולבדוק". חשוב לציין כי כיום חברת "הזכות להורות" מציעה את שירותיו של רופא ישראלי צמוד המלווה את הזוגות לכל אורך תהליך הפונדקאות בחו"ל ואף טס לקייב בכדי לבצע בעצמו את סקירת המערכות.

 

"אצלנו הייתה בסיפור הפונדקאות גם תורמת ביצית. באופן כללי בכל הנושא של תרומת ביצית או זרע, חשוב לדעת שצריך להיכנס לזה מוכנים נפשית. לקבל את הילד כשלך, לא משנה אם הוא דומה לך או לא". מיכל ודני המשיכו לקבל מידע מקייב אודות התקדמות ההריון, ואף נכחו בסקירת המערכות הראשונה.

יודעים לטפל ולתווך עבורכם – בארץ אחרת

הפונדקאית ילדה שבועיים לפני תאריך הלידה. "באותו יום שאמרו לנו שהיא ילדה, מיד קנינו כרטיס. כשעה לאחר מכן התקשרו אלי שוב עם בשורה – יש בעיה. לתינוקת יש אטרזיה של הוושט – מום חמור בוושט שהתגלה רק בלידה. הכניסו אותה לניתוח מיידי. בקייב פגשנו את מירה וליאוניד, הצמידו לנו גם נהג צמוד. הם היו איתנו לכל אורך הדרך, ליוו אותנו ויצרו את התיווך מול הרופאים והאחיות. מירה ידעה להסביר לי את כל דקויות הרפואה, זה היה מאד חשוב עבורי. הם הצליחו להכניס את התינוקת לבית חולים ממשלתי עם רופא מדהים, היא עברה שלושה ניתוחים. בארץ, כשהכנסנו אותה לבית החולים תל השומר למספר ימים – הרופאים אמרו שעשו עבודה מאד טובה בקייב".

"הבן שלי הצליח לאזן אותי, לא לשקוע לעצב"

מיכל שהתה בקייב חודש שלם עם בנה, חלק מהזמן גם דני היה נוכח, כאשר כל העת התינוקת בטיפול נמרץ. "החברה דאגה שהטיפול יהיה מאד מסור, הייתה שם אחות קבועה מדי לילה. היה יחס מאד חם. זו הייתה תקופה קשה מאד. אמא שלי עזרה לי בבוקר עם הילד כשאני הייתי בבית החולים עם התינוקת. אני חושבת שזה היה נכון לקחת אותו איתי, הוא הצליח לאזן אותי – עצם העובדה שהייתי צריכה לעטות פרצוף שמח ולנסות להמשיך לחיות, למרות שהתינוקת בבית חולים – רק יצאה לאוויר העולם וכבר מחוברת לצינורות, זה מאד עצוב. שיכנו אותנו בדירה במרכז העיר, קרובה לבית החולים. ניסיתי להתאוורר כמה שיותר עם הבן שלי, הוא ממש עזר לי לא לשקוע".

עזרה בבירוקרטיה לקראת החזרה לארץ

באותה תקופה הייתה צריכה מיכל לטפל בבירוקרטיה של הוצאת התינוקת מאוקראינה. "עורכת הדין מטעם החברה הייתה פשוט מדהימה, שמה אנה. היא גם עזרה לנו אחר כך בארץ. הבעיה הייתה שבקונסוליה רצו שנביא את הילדה אליהם, אבל איך אפשר לעשות זאת כשהיא בטיפול נמרץ? נציגה של הקונסול הגיעה לבית החולים כדי לראות את התינוקת ובאמת איפשרו לנו לסיים את כל הטפסים והניירת גם במצב הלא פשוט הזה. חיכינו שיתייצב מצבה וטסנו איתה לארץ".

"לכו עם מה שהבטן אומרת"

למיכל יש מספר עצות עבור הורים שרוצים להתחיל תהליך של פונדקאות: "ראשית, צריך ללמוד את נושא הפונדקאות בחו"ל ולא להיכנס בעינים עצומות ועם ראש קטן. מצד שני, ברגע שאתה בוחר להתחיל תהליך עם מישהו – סמוך על האדם העומד מולך. זה לא אומר לא לשאול שאלות, לבדוק ולהיות מוכנים – חשוב להיות מעורב, אבל כן להאמין במי שבחרת ללכת איתו. דעו לאן אתם נכנסים, קחו בחשבון שיכולות לצוץ בעיות. ודבר אחרון וחשוב – ללכת עם מה שהבטן אומרת, לא להתייעץ עם יותר מדי אנשים כי לכל אחד יש דעה. ללכת עם האמת שלך ועד הסוף".

הזכות להורות סיפור מרגש של הורים שעברו פונדקאות בחו''ל - הזכות להורות

לייעוץ ראשוני ללא עלות - חייגו: 077-996-9272 - או השאירו פרטים: